In september staat Beyoncé op de cover van de Amerikaanse editie van Vogue. Daarmee schrijft ze direct al geschiedenis, aldus de Huffington Post. Ze mocht namelijk de leiding nemen over de hele covershoot en daarvoor huurde ze een 23 jaar oude Afro-Amerikaanse fotograaf in. Fotograaf en filmmaker Tyler Mitchell iss daarmee niet alleen de jongste, maar ook de allereerste zwarte fotograaf die de cover schiet, in de 126 jaar dat het blad bestaat.

Veel mensen zijn verbaasd dat het modeblad in 126 jaar nog nooit een zwarte fotograaf inhuurde. 

Het septembernummer

Het septembernummer is voor modebladen het belangrijkste van het jaar, schrijft RTL Boulevard. Over die van Vogue kwam in 2009 zelfs een documentaire uit: 'The September Issue'. Daarin wordt hoofdredacteur Anna Wintour gevolgd tijdens de voorbereidingen van het septembernummer.

Volgens geruchten wordt het komende septembernummer met Beyoncé de laatste van Wintour. Beyoncé had , naast het kiezen van de fotograaf, nog meer controle over de aankomende uitgave van Vogue. Ze maakte ook de keuze voor de definitieve foto’s en schreef de uitgebreide bijschriften.

Vragen? Stel ze!

Heb je nog vragen of wil je reageren? Stuur ons dan hier een berichtje in onze chat.