Fans van Beyoncé die in Duitsland haar album 'Lemonade' kochten op vinyl keken raar op. In plaats van de keelklanken van 'Queen Bey' kregen ze scheurende gitaren te horen van de obscure Canadese punkband ZEX. Door een productiefout was hun muziek per ongeluk op de A-kant geperst.

Teleurgestelde fans kunnen hun plaat kosteloos omruilen voor een nieuw exemplaar, of ze kunnen hun geld terugkrijgen. Het is alleen misschien beter om de plaat op een veilingsite te koop aan te bieden, want dat is lucratief, zo blijkt nu. De plaat wordt als een waar collector's item gezien. Op eBay staan inmiddels verschillende exemplaren te koop, schrijft de New York Post. Eén voor de vaste prijs van 675 dollar en een andere is nu onder bieding. Inmiddels is daarop 33 keer geboden en staat de teller op 227 dollar. 

Hieronder een voorbeeld van de muziek van punkband ZEX. Toch net wat anders dan Beyoncé.

Vragen? Stel ze!

Heb je nog vragen of wil je reageren? Stuur ons dan hier een berichtje in onze chat. Elke donderdag vertellen we in de Doe mee-nieuwsbrief wat we met alle reacties doen. Wil je die in je mail? Meld je dan hier aan.