Als je recent nog voor een bekend museumstuk als de Mona Lisa of de Nachtwacht hebt gestaan, dan weet je het: het museum is niet meer wat het vroeger was. Praktisch iedereen staat met een smartphone te fotograferen alsof er zojuist een popster is binnengelopen. Soms kun je daardoor het schilderij of museumstuk zelf amper nog zien. Een museum in San Francisco is daar nu helemaal klaar mee.

Tijdens de speciale zesdaagse tentoonstelling 'Bouquets to Art' voert het Young Museum uren in waarin het voor bezoekers verboden is om foto’s te maken, meldt Time. Op de tentoonstelling werd extra veel gefotografeerd, omdat er bloemboeketten staan die passen bij de aanwezige kunstwerken. Dit zorgde voor enorme opstoppingen en taferelen waarbij de kunstwerken niet meer te zien waren.

Het museum kreeg er bij voorgaande edities duizenden klachten over van bezoekers. Vandaar dat er nu foto-vrije uren zijn ingesteld voor deze expositie. Het is vooralsnog een experiment. Als dat bevalt, wordt er gekeken of het uitgebreid kan worden naar andere exposities van het museum.