Actrice Cynthia Nixon, bekend als Miranda uit Sex and the City, gaat de politiek in! Gisteren maakte ze bekend dat ze gouverneur wil worden voor de staat New York. De actrice, die al haar leven lang in New York woont, zegt dat New York haar thuis is. "Ik heb kansen gekregen die de meeste kinderen in de stad tegenwoordig niet meer krijgen. Onze leiders laten het afweten."

Ze wil zich namens de Democraten ondermeer inzetten voor vrouwen en homorechten. Als ze gekozen wordt zal ze de eerste openlijk lesbische gouverneur worden. Eerder zette ze zich al in voor de verkiezingscampagnes van de New Yorkse burgemeester Bill de Blasio en voor de presidentscampagne van Barack Obama.

Cynthia Nixon hopelijk niet 'als Miranda'

Hopelijk blijven Nixon in de politiek gênante situaties bespaard. Zoals hier haar personage Miranda overkomt, als ze het thuisnummer belt van een date die haar liet zitten:

Meerdere sterren hebben inmiddels al hun steun betuigd aan de kandidaatstelling van Nixon. Onder meer haar Sex and the City-collega Kristin Davis roept mensen op om te doneren voor haar campagne en comedienne Rosie O’Donnell twittert dat ze op Nixon zal gaan stemmen.