Minister Sigrid Kaag voor Buitenlandse Handel en Ontwikkelingssamenwerking (D66) sluit niet uit dat de Amerikaanse president Donald Trump in juni naar Nederland komt.

In juni organiseert Nederland de Global Entrepreneurship Summit. Dat is een internationale bijeenkomst van innovatieve bedrijven die duurzame producten maken. Deze bedrijven ontmoeten daar investeerders. Op verzoek van de Verenigde Staten organiseert iedere keer een ander land deze bijeenkomst. De vorige top was in India. Daar was de dochter van president Trump, Ivanka, de delegatieleider van de VS.

'Ik sluit het niet uit'

Minister Kaag zegt dat ze op dit moment geen 'ja' of 'nee' kan zeggen op de komst van de Amerikaanse president naar Nederland, 'maar ik sluit het niet uit.' In ieder geval komt de Amerikaanse minister van Buitenlandse Zaken, Mike Pompeo, naar Nederland.

Minister Kaag in Radio EenVandaag over een mogelijk bezoek van president Trump aan ons land: 'Ik sluit het niet uit'.

Prestatie voor Nederland

Dat Nederland de top mag organiseren is een hele prestatie voor ons land. "Bij dit soort evenementen wordt heel lang voorgesproken. We hebben er lang over gedaan om 'in the picture' te komen bij de Verenigde Staten." De huidige shutdown in de VS bemoeilijkt een aantal zaken wel, vertelt Kaag. "We hebben wel een soort van vertraging. Maar met gepaste Nederlandse trots zeg ik: we zijn niet voor niets uitgekozen. Wij zijn efficiënt en gaan door met onze kant van de voorbereidingen. Op een gegeven moment moeten ze er in de VS ook politiek uitkomen en dan gaan we weer verder."

Lees ook

Bedrijven die zich op de Global Entrepreneurship Summit willen presenteren, kunnen zich aanmelden via Buitenlandse Zaken, die een selectie maakt. Er zijn 200 kaarten beschikbaar.

Vragen? Stel ze!

Heb je nog vragen of wil je reageren? Stuur ons dan hier een berichtje in onze chat. Elke donderdag vertellen we in de Doe mee-nieuwsbrief wat we met alle reacties doen. Wil je die in je mail? Meld je dan hier aan.