De #MeToo-actie heeft opnieuw beschuldigingen opgeleverd van seksueel misbruik door vooraanstaande Nederlanders. Job Gosschalk wordt door meerdere acteurs ervan beschuldigd over de schreef te zijn gegaan in castings. Hij zou acteurs bij hem thuis hebben uitgenodigd voor castings en privélessen en liet ze daarbij hun kleren uittrekken.

Een beginnend acteur beschuldigt hem er in tijdschrift Revu van dat hij hem gedrogeerd en betast heeft. Gosschalk geeft vandaag zelf toe over de grens te zijn gegaan in bepaalde situaties en zegt terug te treden als castingdirector bij Kemna Casting. Het bedrijf heeft inmiddels een meldpunt geopend voor acteurs die nare ervaringen hebben.

Website GeenStijl komt met een anonieme verklaring van een vrouw die zegt dat ze op haar 23e dronken mee werd genomen naar de hotelkamer van journalist Francisco van Jole, die daarna uitgekleed op haar ging liggen, ondanks dat ze nee had gezegd. In een audiofragment dat op de site staat is te horen dat de vrouw Van Jole hier klaarblijkelijk mee confronteert en dat hij toegeeft fout te hebben gezeten. Of het waar is weten we niet, de website (die het al langer aan de stok heeft met Van Jole) heeft het artikel zelf in de url ‘Te mooi om waar te zijn’ genoemd. Van Jole is gevraagd om een reactie, maar heeft die op het moment van schrijven nog niet gegeven.

Vragen? Stel ze!

Heb je nog vragen of wil je reageren? Stuur ons dan hier een berichtje in onze chat. Elke donderdag vertellen we in de Doe mee-nieuwsbrief wat we met alle reacties doen. Wil je die in je mail? Meld je dan hier aan.