Na alle schandalen rondom Harvey Weinstein en Kevin Spacey, erkent ook regisseur Job Gosschalk dat hij over grenzen is gegaan met acteurs die hij begeleidde.

Verschillende media komen vandaag met schokkende verhalen over de regisseur. In de Nieuwe Revu vertelt Etienne Poeder, die in 2005 de hoofdrol had in de musical The Lion King, dat hij in zijn ondergoed voor de casting-director moest staan zingen. Ook presentator en acteur Winston Post heeft nare ervaringen met Gosschalk. "Ik moest met mijn pik in mijn hand een potje gaan masturberen", zei hij in een interview tegen Nos op 3. Post stopte toen met zijn lessen acteren bij Gosschalk.

Gosschalk wordt genoemd als een van de machtigste mannen in de Nederlandse entertainmentwereld. Zo was hij betrokken bij grote producties zoals All Stars, Lef en de hitserie Baantjer.

Job Gosschalk stapt op

In een statement van Kemna Casting, waar Gosschalk destijds werkzaam was, zegt de regisseur dat hij zijn werk per direct heeft neergelegd. Ook zegt hij: "De afgelopen weken ben ik het onderwerp geweest van geruchten over mijn omgang met acteurs. Het klopt dat ik één-op-één met acteurs aan scènes heb gewerkt, ook bij mij thuis. Het is voorgekomen dat ik daarbij acteurs heb gevraagd hun kleren uit te doen. Ik ben daarbij in een aantal gevallen - besef ik nu - over grenzen gegaan. Ik heb onvoldoende rekening gehouden met het verschil tussen mijn positie en die van een acteur."

#Metoo gaat door

Nieuws rondom #metoo blijft maar komen. Zo heeft Carl Sargeant , een politicus uit Wales, zelfmoord gepleegd. Vorige week werd hij na beschuldigingen van misbruik uit zijn partij gezet.

Ook nieuws rondom Harvey Weinstein. Hij blijkt een heel leger aan spionnen te hebben ingezet om vrouwen het zwijgen op te leggen. Mogelijk komt er nog meer nieuws naar buiten de komende dagen, want actrice Uma Thurman heeft mogelijk nog veel meer te vertellen, blijkt uit dit filmpje.

 

Vragen? Stel ze!

Heb je nog vragen of wil je reageren? Stuur ons dan hier een berichtje in onze chat. Elke donderdag vertellen we in de Doe mee-nieuwsbrief wat we met alle reacties doen. Wil je die in je mail? Meld je dan hier aan.