De lichten gaan uit en de motoren gaan aan. Komend weekend is het zover: het Formule 1 seizoen begint weer. Dat betekent een nieuwe kans voor Max Verstappen om de jongste wereldkampioen ooit te worden.

Rick Winkelman, autosportjournalist en Formule 1-commentator voor Ziggo Sport, ziet Verstappen weer vooraan meestrijden. "Ik ben optimistisch. Dat komt voort uit de tests in Barcelona (eerder dit jaar, waar de teams hun auto’s uitproberen, red.) waar ik bij ben geweest. Daar heerste echt heel veel optimisme en blijdschap bij Red Bull Racing." Maar Winkelman plaatst ook een belangrijke kanttekening: "De concurrentie ontwikkelt ook betere auto’s. Het blijft afwachten. Wereldkampioen is wel heel hoog gegrepen, maar top 3 zou me niets verbazen."

Het past ook bij de nieuwe status van Max Verstappen: "Hij was eerst een aanstormend talent, maar inmiddels is hijeen gearriveerde topper, ook al is hij pas twintig", aldus Winkelman. Verstappen zei eerder zelf in gesprek met Ziggo: "Je moet wel realistisch zijn, ik heb nog geen doelen gezet omdat je nog niet weet wat de auto kan."

Horeca profiteert van Verstappen

Er zal in elk geval massaal worden afgestemd op de Formule 1 race komende zondag. In iedere stad en in praktisch elk dorp is er wel een buurtcafé of sportbar te vinden waar je de race kunt volgen. Eén daarvan is buurtcafe Bert in Haarlem, waar eigenaresse Danielle Oudolf stelt dat de prestaties van Verstappen ook van invloed zijn op de omzet van het café. "Dat is zeker een feit, dus het is hopen op een mooi seizoen met Max."

Volgens Winkelman komt er alleen maar 'meer en meer' Verstappen-gekte: "Naarmate de resultaten nog beter worden zal het alleen maar blijven toenemen." Een mooi voorbeeld hiervan zijn de speciale Verstappen-tribunes, zoals die er al zijn bij de races in België en op het thuiscircuit van Red Bull in Oostenrijk. Vanaf dit seizoen is er ook een Verstappen-tribune in Duitsland bij de Grand Prix in Hockenheim. 

Vragen? Stel ze!

Heb je nog vragen of wil je reageren? Stuur ons dan hier een berichtje in onze chat. Elke donderdag vertellen we in de Doe mee-nieuwsbrief wat we met alle reacties doen. Wil je die in je mail? Meld je dan hier aan.