"Pisnicht, reetridder en vuile homo." Een goede vriend van Marielle wordt op een gezellige carnavalsavond in Mierlo de huid vol gescholden. Op een gegeven moment is ze het zat. Maar nadat ze er iets van zegt, belandt ze zelf in het ziekenhuis.

"Ik liep op hem af en zei: 'Waarom moet je zo schelden? Het is toch een gezellige carnaval?'" en als reactie kreeg ik een harde klap. Ik vloog door de lucht en kwam met een smak op de grond", vertelt Marielle.

'Jij bent een kankerpot'

Verbijsterd en boos krabbelt ze op: "Ik stormde op hem af en zei: 'Wat ben jij voor een man, dat jij een vrouw slaat?' Het antwoord van de man doet haar nog altijd pijn: "Hij zei: 'Jij bent geen vrouw. Jij bent een kankerpot.'"

Marielle vertelt over het incident tijdens carnaval waarbij zij geslagen werd.

Marielle moet weken herstellen. In het ziekenhuis blijkt ze haar romp flink gekneusd te hebben. Ze moet lange tijd beneden slapen omdat ze geen trap kan lopen en kan wekenlang niet werken. Toch is het niet de klap die het meeste pijn doet: "Ik heb fysiek nog steeds last, maar daar herstel ik wel van. Het schelden, dat woord kankerpot, het blijft me achtervolgen. Dat gaat door merg en been."

Lees ook

Aangifte wordt geseponeerd

In eerste instantie hoopt Marielle nog op excuses, maar die blijven uit: "Dus heb ik besloten aangifte te doen, van zowel mishandeling áls discriminatie." Vele getuigen bevestigen het verhaal tegen de politie, toch krijgt ze slecht nieuws: "Wanneer je de brief van justitie op de mat krijgt dat de zaak van discriminatie geseponeerd wordt. Dan doet dat pijn. Je wil dat dát aangepakt wordt."

En Marielle is niet de enige LHBTI'er wiens zaak geseponeerd wordt. Uit onderzoek van EenVandaag blijkt dat in 2018 ruim 1000 meldingen zijn gedaan van discriminatie op basis van seksuele voorkeur. In slechts 40 gevallen leidde dat ook tot een strafzaak.

Lees ook

'Ik heb nog regelmatig nachtmerries'

Marielle hoopt dat er snel wat gaat veranderen: "Ik heb nog regelmatig nachtmerries door die avond. Dit soort discriminatie moet keihard aangepakt worden."

Volgens haar wordt er nog te weinig gedaan met de meldingen. "Er worden zo weinig zaken behandeld, en dan wordt het nog niet eens altijd bestraft. Dat vind ik heel slecht."

Vragen? Stel ze!

Heb je nog vragen of wil je reageren? Stuur ons dan hier een berichtje in onze chat. Elke donderdag vertellen we in de Doe mee-nieuwsbrief wat we met alle reacties doen. Wil je die in je mail? Meld je dan hier aan.