Op grijze dagen als deze dwaal ik nog wel ’s af naar de site van het KNMI, kopje ensembleverwachting. Al weken speur ik in deze rubriek naar een verbetering van het weer. De eerste lentedag. En telkens wordt ik weer teleurgesteld. Tot vanmorgen. Want na het weekend zou het wel ’s lente kunnen worden!

Maar één voorspelling maakt natuurlijk nog geen lente. Dus ga ik op zoek naar bevestiging van dit bericht. Want geduldig wachten tot na het weekend is er natuurlijk niet bij.

M’n eerste zoekactie eindigt in een teleurstelling. Piet Paulusma laat me ernstig in de steek en komt maandag niet verder dan 12 graden. Met regen. Oan't moarn? Nee, laat maar. De site van Meteoconsult toont geen temperaturen, maar laat wel een kaart zien waarop het in half Nederland regent en WeerOnline schotelt zondag maxima van 15 graden voor, maar komt voor maandag met temperaturen van, slik, 9 graden.

Ik ben bang dat de wens weer ’s vader van de gedachte is geweest. Ik, en met mij zo ongeveer de rest van Nederland, kijk reikhalzend uit naar de eerste lentedag. Om de futloosheid te verdrijven. Om de zon weer ’s echt te voelen. Om ’s een keer niet een skeelertraining in m'n schaatspak met thermisch ondergoed te doen. Voorlopig dus blijkbaar niet.

Maar bij WeerOnline zien ze er in elk geval het voordeel nog van in: ‘Het winterse weer zorgt er voor dat hooikoortspatiënten de komende dagen nog opgelucht adem kunnen halen’

Vragen? Stel ze!

Heb je nog vragen of wil je reageren? Stuur ons dan hier een berichtje in onze chat. Elke donderdag vertellen we in de Doe mee-nieuwsbrief wat we met alle reacties doen. Wil je die in je mail? Meld je dan hier aan.