Oud-SS'er Heinrich Boere is veroordeeld tot een levenslange gevangenisstraf. De oorlogsmisdadiger hoorde vandaag in de rechtbank van Aken dat hij opnieuw gestraft wordt voor de moord op drie Nederlanders in de Tweede Wereldoorlog. De advocaten van Boere gaan in beroep tegen de uitspraak. Tot die tijd mag Boere op vrije voeten blijven. In EenVandaag een reportage over dit opmerkelijke proces. We praten met de Duitse historicus Stephan Stracke over het belang van de vervolging van Boere. Ook kijken we hoe de nabestaanden de zitting van vandaag bijwoonden.

De inmiddels hoogbejaarde werd in Nederland al eerder veroordeeld voor de moorden op de drie, maar ontsnapte uit de gevangenis naar Duitsland en kreeg daar de Duitse nationaliteit. De Duitsers weigerden hem uit te leveren. Het OM in Duitsland besloot hem alsnog te vervolgen.

Levenslang voor oud SS'er Heinrich Boere

Vragen? Stel ze!

Heb je nog vragen of wil je reageren? Stuur ons dan hier een berichtje in onze chat. Elke donderdag vertellen we in de Doe mee-nieuwsbrief wat we met alle reacties doen. Wil je die in je mail? Meld je dan hier aan.