Na de brand in de Londense torenflat is het vingerwijzen begonnen. Er lijkt ontzettend veel mis te zijn geweest met de veiligheid van de flat. Bewoners en hun klachten zijn jarenlang niet serieus genomen. Ook premier May ligt onder vuur.

Inmiddels is iedereen op bezoek geweest in de getroffen wijk, van oppositieleider Corbyn tot de Queen aan toe. Zij staken de bewoners een hart onder de riem. Maar niet premier May en dát kan je merken op sociale media. 

Ook de onrust op straat neemt toe, kijk maar naar hoe de conservatieve fractieleider Angela Laadsom toegesproken wordt door bewoners:

Op social media zie je aan de lopende band foto’s die worden gedeeld van een troostende en bewoners huggende Corbyn. Aan de andere kant plaatjes van de afstandelijke May die met brandweermensen praat, afgeschermd van de ‘gewone mensen’ door politie en beveiligers. ‘Heartless’ wordt ze genoemd.

Vragen? Stel ze!

Heb je nog vragen of wil je reageren? Stuur ons dan hier een berichtje in onze chat. Elke donderdag vertellen we in de Doe mee-nieuwsbrief wat we met alle reacties doen. Wil je die in je mail? Meld je dan hier aan.