De kerstmuziek is nu écht weer overal te horen en wat opvalt is dat het heel erg moeilijk is voor artiesten om met een nieuwe kerstplaat de oude toppers te verdringen.

Want in twee lijstjes van populairste kerstplaten, die vandaag zijn gepubliceerd, bezetten de welbekende kerstklassiekers weer de bovenste plekken. Zo werd vandaag de Winterse50 bekendgemaakt, een lijst samengesteld door de luisteraars van 150 lokale omroepen in Nederland en België. En Spotify maakte ook de meest gedraaide kerstplaten in Nederland van dit jaar bekend. Wie denk je dat in allebei de lijsten op 1 staat?

Dit betekent overigens niet dat er geen nieuwe kersthits worden geschreven, of oude kersthits in een nieuw jasje worden gestoken. Dee remake van Flappie is bijvoorbeeld een hit op social media. Flappie is vertaald in steenkolen engels en dat levert grappige teksten op én een verrassing aan het eind.

Vragen? Stel ze!

Heb je nog vragen of wil je reageren? Stuur ons dan hier een berichtje in onze chat. Elke donderdag vertellen we in de Doe mee-nieuwsbrief wat we met alle reacties doen. Wil je die in je mail? Meld je dan hier aan.