Als je niet weet wie Kim Kardashian is, google haar dan vooral niet. In Nederland is Kardashian de gevaarlijkste celebrity om op te zoeken op internet. Wie informatie over haar googlet, loopt het grootste gevaar uit te komen op een site die met malware is besmet, zegt beveiliger McAfee.

Model Doutzen Kroes staat op plek twee, gevolgd door actrice Naomi Watts. Kroes is daarmee met afstand de hoogste Nederlandse ster in het rijtje 'gevaarlijke beroemdheden', De rest van de mensen op de lijst bestaat vooral uit buitenlandse sterren.

Lil Kleine, Linda de Mol en Max Verstappen

Welke Nederlanders je ook beter niet op kunt zoeken? Rapper Lil Kleine is op de 22ste plek de tweede Nederlander, gevolgd door Linda de Mol (38ste), Max Verstappen (45ste), Gerard Joling (47ste) en Humberto Tan (50ste).

Wereldwijd is Ruby Rose de gevaarlijkste zoekopdracht. De Australische actrice is vooral bekend van de serie 'Orange is the New Black'. Nederlandse lijstaanvoerder Kim Kardashian staat wereldwijd op de negentiende plek.

Armin van Buuren niet meer gevaarlijk

In 2015 stond er nog een Nederlander wereldwijd bovenaan. Dat was namelijk dj Armin van Buuren. Nu is hij niet meer terug te vinden in de lijst.

Het kan ermee te maken hebben dat muzikanten uit de gratie zijn geraakt van virus- en malwaremakers geraakt. Die conclusie trekt computerbeveiliger McAfee in elk geval, die de ranglijst elk jaar samenstelt.

Vragen? Stel ze!

Heb je nog vragen of wil je reageren? Stuur ons dan hier een berichtje in onze chat. Elke donderdag vertellen we in de Doe mee-nieuwsbrief wat we met alle reacties doen. Wil je die in je mail? Meld je dan hier aan.