AkzoNobel, Unilever, KPN, PostNL, Fox-IT: de lijst van Nederlandse bedrijven die in trek zijn bij buitenlandse bedrijven op overnamepad is lang. Minister Kamp (Economische Zaken) wil nu ingrijpen om bedrijven van Nederlandse bodem te kunnen beschermen tegen vijandige overnames, zo vertelt hij vandaag in de Telegraaf.

De oplossing is volgens Kamp het invoeren van een wettelijke bedenktijd van één jaar, zeg maar een soort time-out. Dit moet het bestuur van bedrijven de tijd geven om ook te kijken naar het langetermijnbelang van het bedrijf en uiteindelijk zal het op deze manier ook het vestigings- en investeringsklimaat van Nederland versterken, stelt Kamp.  

Het is een opmerkelijke move van de VVD’er. Het huidige kabinet staat in de wacht om afgelost te worden door een nieuwe regering én het is nogal wat voor een liberaal om zich zo te mengen in de gang van zaken in het bedrijfsleven.  

Wat zijn de haken en ogen van dit wetsvoorstel en is dit ingrijpen überhaupt wel nodig? 

In EenVandaag een interview met minister Kamp en ook reageert Martin Visser, economisch commentator van de Financiële Telegraaf. 

Vragen? Stel ze!

Heb je nog vragen of wil je reageren? Stuur ons dan hier een berichtje in onze chat. Elke donderdag vertellen we in de Doe mee-nieuwsbrief wat we met alle reacties doen. Wil je die in je mail? Meld je dan hier aan.