Het kabinet moet het verwijderen van roetfilters en andere milieusystemen in auto’s verbieden. Ook het adverteren hierover moet niet langer worden toegestaan. De Tweede Kamer heeft deze week een motie van die strekking aangenomen. 

Ook wil de Kamer dat staatssecretaris Sharon Dijksma van Infrastructuur en Milieu (I&M) de APK-keuring aanpast. Zo moeten auto’s in de toekomst ook op de uitstoot van roet en andere schadelijke stoffen worden gecontroleerd.

Verwijderen roetfilter kinderspel

Aanleiding voor de motie was een uitzending van EenVandaag, waarin we lieten zien dat particuliere autobezitters de uitstootnormen massaal omzeilen. Het laten verwijderen van roetfilters en softwarematig laten uitschakelen van andere emissiesystemen is kinderspel, zo bleek tijdens een verborgen camera-actie. Die systemen moeten de schadelijke uitstoot verminderen, maar ze kunnen ook de motor vervuilen, en daardoor voor storingen zorgen. Tuningbedrijven bieden daarom op grote schaal aan de systemen uit te schakelen. Voordeel is dat de auto meer vermogen krijgt, en minder brandstof verbruikt. 

De uitstoot van deze auto’s neemt echter enorm toe. Diesels zonder milieusystemen stoten tot wel dertig keer meer uit dan auto’s met zo’n systeem. Hoewel het laten verwijderen van een roetfilter en emissiesysteem verboden is, is de pakkans nihil. Zo worden bij de APK-keuring niet alle emissies gemeten, en is de roettest oud en achterhaald. Uit onderzoek blijkt dat er zo’n 100.000 diesels in Nederland rondrijden zónder roetfilter.

Onderzoek

Het ministerie van I en M liet in een reactie op de uitzending van EenVandaag al weten TNO opdracht gegeven te hebben onderzoek te doen naar een betere uitstoottest. Volgens het ministerie lag het verbieden van het verwijderen van roetfilters en emissiesystemen, en het adverteren daarover, ‘juridisch ingewikkeld’. De Tweede Kamer roept staatssecretaris Dijksma nu op daar wel werk van te gaan maken. 

Kijk de uitzending van EenVandaag hieronder terug: 

Vragen? Stel ze!

Heb je nog vragen of wil je reageren? Stuur ons dan hier een berichtje in onze chat. Elke donderdag vertellen we in de Doe mee-nieuwsbrief wat we met alle reacties doen. Wil je die in je mail? Meld je dan hier aan.