Andries Borgeld, directeur en eigenaar van autoverhuurder Bo-rent schaamt zich voor het ‘sjoemelen met roetfilters’. Op zijn persoonlijke Facebook-pagina zegt hij: "Het is al erg genoeg dat dit gebeurd is, er zijn allemaal excuses en goede excuses, maar het is uiteindelijk gewoon fout. Ik schaam me al genoeg."

De post is opmerkelijk omdat Bo-rent in een officiële reactie tegen EenVandaag zegt: “Wij hebben geen roetfilters verwijderd, maar helaas zijn we wel meerdere malen het slachtoffer geworden van georganiseerde diefstal waarbij grote partijen roetfilters onder onze bussen vandaan zijn gestolen.”

Afgelopen maandag onthulde EenVandaag dat autoverhuurder Bo-rent jarenlang en op grote schaal roetfilters heeft verwijderd onder haar Mercedes-Benz Sprinters. Het bedrijf wilde volgens bronnen daarmee besparen op onderhoudskosten, roetfilters moeten schoongemaakt worden of kunnen kapot gaan. Het is in Nederland verboden om met moderne dieselwagens zonder roetfilter de weg op te gaan.

Bo-rent meldde tot de uitzending op haar website dat alle dieselwagens zijn voorzien van roetfilter. Inmiddels is deze passage verwijderd. Staatssecretaris Van Veldhoven van Infrastructuur en Waterstaat gaat optreden tegen het bedrijf.

update
clock 18-04-2018 14:35

Advocaat Jan-Wolter Bloem van Bo-rent bevestigt de authenticiteit van het Facebookbericht. De heer Borgeld is volgens hem “emotioneel zeer aangedaan door de recente ophef.”

Kijk & lees ook:

Vragen? Stel ze!

Heb je nog vragen of wil je reageren? Stuur ons dan hier een berichtje in onze chat. Elke donderdag vertellen we in de Doe mee-nieuwsbrief wat we met alle reacties doen. Wil je die in je mail? Meld je dan hier aan.