Kamerleden vinden dat minister Van der Steur (Veiligheid en Justitie, VVD) met een oplossing moet komen in het conflict met de politie over een nieuwe cao. Agenten voeren al geruime tijd actie, onder andere voor een beter salaris. 

Vandaag zitten de politiebonden om tafel om te kijken wat de volgende stap moet worden. Eerder lieten ze al weten dat het grootste publieksevenement van Nederland - Sail Amsterdam dat volgende week begint - mogelijk niet zal worden ontzien. Nu zouden er ook acties op Prinsjesdag gepland staan.

Zowel SP, PVV als D66 zeggen in EenVandaag dat minister Ard van der Steur water bij de wijn moet doen. Hij heeft de impasse immers zelf gecreëerd. 

Ook dit weekend voerde de politie stakingsacties uit, waardoor vijf wedstrijden in de eredivisie niet door konden gaan. Kijk hieronder de uitzending van zaterdag terug. Uit onderzoek onder leden van het EenVandaag Opiniepanel bleek dat er begrip bestaat voor de stakingsacties, ook voor de acties tijdens het voetbal. 

Download

update
clock 10-08-2015 14:10

Politie breidt acties uit: ook stakingen tijdens Sail en Prinsjesdag

De politievakbonden breiden de stakingsacties uit. Ook tijdens Sail Amsterdam en Prinsjesdag worden cao-acties voorbereid. Dat hebben de politievakbonden vanmorgen in gezamenlijk overleg besloten.

Volgens de bonden is minister Van der Steur ondanks de cao-acties nog steeds niet met voorstellen gekomen die onderhandelingen over een betere cao mogelijk maken. Naast de cao-acties tijdens Sail Amsterdam en Prinsjesdag bereidt de politie ook langdurige werkonderbrekingen voor. Daarbij gaat het onder andere om medewerkers bij de vreemdelingenpolitie, die niet langer meewerken aan het uitzetten van afgewezen asielzoekers of medewerkers bij afdeling Arrestantenverzorging, die stoppen met het vastleggen van persoongegevens van verdachten. Bekijk hier een overzicht van alle acties.