Een betere ambassadeur lijkt Zandvoort zich niet te kunnen wensen. Jan Lammers, geboren op enkele honderden meters van het circuit, reed er zijn allereerste rondes. Nu is hij directeur van de aankomende Dutch GP, zoals de Grand Prix officieel heet.

Na 35 jaar keert de Formule 1 terug in Nederland. Het roemruchte circuit van Zandvoort heeft na lang lobbywerk weer een plek op de kalender. Directeur Jan Lammers is er al druk mee bezig.

Nog op en top coureur

Als jongen scheurde Jan Lammers al over het circuit, op de slipschool van Rob Slotemaker. De autosportcarrière van Lammers begint in 1973, toevallig ook het bouwjaar van de Kever van EenVandaag. In die auto blijkt Lammers driftend over het natte asfalt ook in 2019 nog op en top coureur te zijn.

Rijdend op het circuit spreekt Lammers vrijuit over voor- en tegenstanders van de Formule 1 in Nederland. Tegenstanders vinden het geluid en de overlast in het duingebied onverteerbaar, voorstanders vinden het prachtig dat het kleine Nederland een mondiaal sportevenement mag organiseren.

Mondiaal topevenement of overlast?

De gesprekken tussen de beide partijen leveren Lammers geen kopzorgen op. "Het is geen spagaat. Ik probeer de competitie ook helemaal niet aan te gaan. Je maakt van een Ajaxfan ook geen Feyenoordfan. Over sommige zaken zul je het nooit eens worden en dat is ook hun goed recht."

Er wordt de komende maanden nog gesleuteld aan het circuit. Sommige tribunes zijn tijdelijk en in sommige bochten worden er aanpassingen gedaan.

Jan Lammers
Bron: EenVandaag
De jonge Jan Lammers op het circuit van Zandvoort.

Geen steun uit Den Haag

De organisatie heeft lang geen steun gehad vanuit politiek Den Haag. Toch hoopt Lammers dat er in de toekomst wel gesprekken kunnen worden gevoerd.

"Destijds heeft Mark Rutte gezegd dat we stoer moeten zijn en al onze problemen zelf moesten oplossen, bijvoorbeeld met financiële steun vanuit het bedrijfsleven. En dat hebben we ook gedaan. Naderhand hebben ze wel gezegd dat ze willen bijdragen en support verlenen als het gaat om bijvoorbeeld vergunningen. Ik ga er ook vanuit dat ze bij het ministerie die afspraken nakomen."

Lees ook

Pr-mensen als babysitter

Lammers reed zelf in 1979 de Grand Prix van Nederland als F1-coureur. Zonder succes. Zijn Shadow-bolide was 'veel te zwaar en een vrachtwagen vergeleken met andere auto's'. Voor Max Verstappen, Nederlands hoop, is dat nu anders. Vergeleken met zijn eigen F1-tijd ziet Jan Lammers veel veranderingen.

Als voorbeeld noemt hij de pr-mensen rondom coureurs. "Die lopen nu altijd mee. Verschrikkelijk trouwens. Je ziet zo'n coureur bijna niet meer zonder zo'n babysitter rondlopen. Dat vind ik minder." Lammers hoopt dat het publiek zo dicht mogelijk op zijn of haar held kan kruipen. Hoewel de exacte datum nog niet bekend is, heeft Lammers de eerste GP-meters al uitgedacht. "Verstappen, Hamilton, Bottas en dat soort mannen op weg naar de Tarzanbocht. Dat is fantastisch."

Reportage: Jan Lammers gaat driftend over het circuit van Zandvoort in de ZomerKever van EenVandaag

Vragen? Stel ze!

Heb je nog vragen of wil je reageren? Stuur ons dan hier een berichtje in onze chat. Elke donderdag vertellen we in de Doe mee-nieuwsbrief wat we met alle reacties doen. Wil je die in je mail? Meld je dan hier aan.