Uit protest tegen het beleid van minister Hoogervorst van Volksgezondheid voeren huisartsen deze week actie. Leden van de Landelijke Huisartsen Vereniging zullen vanaf morgen staken.

Minister Hoogervorst heeft al tijden een heftig conflict met huisartsen over het financieringssysteem dat hij volgend jaar wil invoeren. Huisartsen maken zich zorgen over dit systeem.

Gesprek met minister Hoogervorst

Het nieuwe systeem heeft minister Hoogervorst nodig om de nieuwe basisverzekering mogelijk te maken, die de ziekenfondsverzekering en de particuliere verzekering moet vervangen. In de uitzending praten we met minister Hoogervorst over de staking en de inhoud van het nieuwe zorgstelsel. Ook laten we actiewoordvoerder Geert Jan van Loenen aan het woord. Hij legt nog maar eens uit wat er, volgens de huisartsen, allemaal niet deugd aan de zorgverzekeringswet die straks voor ons allemaal gaat gelden.

Resultaten enquête

De resultaten van de huisartsenenquête die wij afgelopen week gevoerd hebben, zullen hier vanavond online verschijnen.

Vragen? Stel ze!

Heb je nog vragen of wil je reageren? Stuur ons dan hier een berichtje in onze chat. Elke donderdag vertellen we in de Doe mee-nieuwsbrief wat we met alle reacties doen. Wil je die in je mail? Meld je dan hier aan.