Morgen begint het proces tegen de zakenbank Goldman Sachs. De bank wordt er van beschuldigd hypotheekinvesteringen te hebben verkocht die zo ontworpen waren dat ze gedoemd waren om te mislukken. Vanavond in EenVandaag: hoe pak je deze bank aan, die verantwoordelijk is voor 40 procent van de transacties op Wall Street en overal connecties heeft, zonder dat de Amerikaanse economie daardoor schade lijdt?

Veel succesvolle Goldman-bankiers zetten na hun werk op Wall Street hun carrière voort bij vooraanstaande functie bij de overheid. De bank heeft dus een groot netwerk binnen de overheid.

Recent kwam een fraudezaak rond de bank aan het licht. De Amerikaanse toezichthouder, de Securities and Exchange Commission (SEC), beschuldigt de bank van verkoop van complexe hypotheekproducten.

Goldman Sachs ligt al langere tijd onder vuur door de omvangrijke salarissen en bonussen die het zijn werknemers betaalt.

Hoe ver reikt de macht van Goldman Sachs?

Vragen? Stel ze!

Heb je nog vragen of wil je reageren? Stuur ons dan hier een berichtje in onze chat. Elke donderdag vertellen we in de Doe mee-nieuwsbrief wat we met alle reacties doen. Wil je die in je mail? Meld je dan hier aan.