Deze week neemt de KNSB een besluit over de voorlopige gunning van het topschaatsen aan Almere, Heerenveen of Zoetermeer. Als de KNSB een eerder gegeven advies van een speciale commissie overneemt kiest de schaatsbond voor IceDome in Almere.

Een voorlopige gunning van een internationale topwedstrijd en topsporttrainingsuren in één van de stadions ging niet zonder slag of stoot. In Friesland dacht men lang dat het Thialf de gedoodverfde kandidaat van de KNSB was, totdat een commissie met Almere als beste kandidaat op de proppen kwam. Bezwaarprocedures, mediacamagnes en een kort geding werd door de partijen uit de kast gehaald om de KNSB te beinvloeden.

In EenVandaag blikken we met oud Thialf-directeur Rob Dros en sportmarketeer Chris Woerts terug op een roerig keuzeproces in aanloop naar de ontknopging van de gunning voor de ijstempel vanaf 2016. 

Vragen? Stel ze!

Heb je nog vragen of wil je reageren? Stuur ons dan hier een berichtje in onze chat. Elke donderdag vertellen we in de Doe mee-nieuwsbrief wat we met alle reacties doen. Wil je die in je mail? Meld je dan hier aan.