België stopt met het uitzenden van Teletekst. Er zijn te weinig kijkers om de redactie te handhaven, zo blijkt uit onderzoek van de Belgische omroep VRT. 

CNN stopte in 2006 al met de dienst en de BBC trok in 2012 de stekker uit ‘Ceefax’. In Nederland is zoiets ondenkbaar, want per dag bezoeken 3,5 miljoen mensen teletekst via tv, website of de app voor smartphones. 

Vooral jongeren maken veel gebruik van de dienst en er zijn zelfs zelfbenoemde teletekst-verslaafden. Waarom moeten de Belgen stoppen en is Teletekst in Nederland een doorslaand succes? 

EenVandaag is aanwezig op de laatste dag van de Belgische Teletekst in Brussel en spreekt daar met Linda van Crombruggen, die in 1980 bij de BRT begon als redacteur en onlangs bekende dat zij in de beginjaren, via een geheime teletekst-pagina, berichten aan haar man verstuurde. 

Bekijk ook dit item-met-een-knipoog dat de VRT over haar eigen Teletekst-afdeling maakte:

Vragen? Stel ze!

Heb je nog vragen of wil je reageren? Stuur ons dan hier een berichtje in onze chat. Elke donderdag vertellen we in de Doe mee-nieuwsbrief wat we met alle reacties doen. Wil je die in je mail? Meld je dan hier aan.