Steeds meer grote discotheken in Nederland gaan failliet. “Jongeren gaan zo hard, je moet permanent blijven vernieuwen”, aldus Jeroen van Broekhoven, woordvoerder discotheken van Horeca Nederland. Hij runt zelf een discotheek die nog wel goed loopt. "We moeten het voortaan hebben van Twitter-feestjes en Facebook-feestjes".

De jongeren leren elkaar niet meer in de disco kennen, maar op de social media. “Vervolgens moeten wij ervoor zorgen dat hun eerste echte date bij ons is. Wij houden via de social media dan ook nauw contact met ze”, zo zegt Van Broekhoven.

Aan de andere kant speelt de moordende concurrentie in de zomer van de talrijke buitenfestivals een grote rol en krijgen de discotheken van de banken nauwelijks geld om te vernieuwen omdat het zo slecht gaat met de horeca. “Je moet dus vernieuwen, maar om dat te doen moet je een hoop eigen geld hebben”, een neerwaartse spiraal. Is het einde van de discotheek nabij?

Vragen? Stel ze!

Heb je nog vragen of wil je reageren? Stuur ons dan hier een berichtje in onze chat. Elke donderdag vertellen we in de Doe mee-nieuwsbrief wat we met alle reacties doen. Wil je die in je mail? Meld je dan hier aan.