"Hallo allemaal! Wat fijn dat je er bent." Fans van de Nederlandse TV-serie ‘De Luizenmoeder’ kunnen hun hart ophalen. Het liedje van personage juf Ank is razend populair. De derde aflevering van De Luizenmoeder op NPO 3 trok zondagavond ruim 2,4 miljoen kijkers.

De komische serie rond leerlingen, ouders en personeel van basisschool De Klimop is daarmee het best bekeken tv-programma van zondag. De Luizenmoeder, met in de hoofdrollen Jennifer Hoffman, Henry van Loon en Bianca Krijgsman, is duidelijk bezig aan een opmars. De eerste aflevering trok twee weken geleden 844.000 mensen. Vorige week waren dat er 1,4 miljoen en zondag nog eens een miljoen meer.

André van Duin zet DWDD-studio op zijn kop

De Luizenmoeder vestigde eerder ook een ander record: nooit eerder volgden zoveel mensen een tv-programma via uitgesteld kijken. Naar de eerste aflevering bijvoorbeeld keken later in de week nog eens 750.000 mensen.

De hype rondom het liedje ‘Hallo Allemaal’, in de serie gezongen door juf Ank, werd in gang gezet door cabaretier Andé van Duin. Tijdens zijn bezoek aan De Wereld Draait Door (DWDD) zette hij de studio op zijn kop, inclusief een spontane polonaise. Ook op sociale media wordt zijn actie met veel enthousiasme ontvangen.

Mogelijk tweede seizoen

Als het aan AVROTROS ligt komt er een tweede seizoen van De Luizenmoeder: "Er is nog geen definitieve beslissing over genomen, maar er wordt zeker gesproken over een tweede seizoen van De Luizenmoeder. AVROTROS zou dat graag zien, maar er zijn meer partijen, de schrijvers, de NPO. Er moet dan weer geschreven gaan worden".

update
clock 05-02-2018 01:00

Inmiddels heeft AVROTROS bekend gemaakt dat er inderdaad een tweede seizoen van De Luizenmoeder komt. De serie heeft inmiddels zijn eigen kijkcijfers ruim overstegen: naar de vierde aflevering keken 3,5 miljoen mensen. Over de productie van het tweede seizoen zei Ilse Warringa, die juf Ank speelt en ook de serie schrijft, eerder het volgende: "Als we volgend jaar op hetzelfde tijdstip een tweede reeks klaar willen hebben, dan moeten we meteen beginnen met schrijven. Dan kunnen de afleveringen van de serie na de zomer opgenomen worden." Dat groene licht is er nu dus.

Vragen? Stel ze!

Heb je nog vragen of wil je reageren? Stuur ons dan hier een berichtje in onze chat. Elke donderdag vertellen we in de Doe mee-nieuwsbrief wat we met alle reacties doen. Wil je die in je mail? Meld je dan hier aan.