Vanavond vergadert de Haagse gemeenteraad over de uit de hand gelopen demonstraties in de Schilderswijk. Afgelopen weken werd er voor en tegen terreurorganisatie ISIS geprotesteerd en daarbij liepen de gemoederen hoog op. 

Hoe staat het er voor in deze wijk? Dreigen er Franse toestanden? En hoe pakt het Haags gemeentebestuur de zaak aan? 

Franse banlieus

Voor haar promotieonderzoek bracht politiek filosoof Femke Kaulingfreks een aantal maanden door in nog zo’n wijk met reputatie: het Parijse Grigny. Zij ziet veel overeenkomsten tussen de Parijse banlieus en de Schilderswijk, waar ze op dit moment onderzoek doet voor de Haagse Hogeschool. 

Vanavond in EenVandaag een gesprek met Kaulingfreks en met Richard de Mos, raadslid van groep De Mos én Hagenees. Hij nam het initiatief voor het spoeddebat. Ook spreken we met Nicoline Grötzebauch, directeur van een buurthuis in de Schilderswijk.

Ook in Radio EenVandaag een gesprek met Kaulingfreks. Is de sfeer in de Schilderswijk echt om te snijden? Onze verslaggever Laura Kors bracht de afgelopen dagen door in de Schilderswijk.

Door uit de hand gelopen demonstraties in de Schilderswijk nam de kritiek op burgemeester Van Aartsen de afgelopen weken toe. Bekijk hieronder een eerdere uitzending terug.

Vragen? Stel ze!

Heb je nog vragen of wil je reageren? Stuur ons dan hier een berichtje in onze chat. Elke donderdag vertellen we in de Doe mee-nieuwsbrief wat we met alle reacties doen. Wil je die in je mail? Meld je dan hier aan.