Strandtent Vroeger mag 2 weekenden geen feesten geven, dat heeft de burgemeester van Bloemendaal Bernt Schneiders besloten. Strandtent Fuel heeft een waarschuwing gekregen. 

Reden voor de sluiting van Beachclub Vroeger is het incident van afgelopen zondag. Toen moest het strand ontruimd worden nadat kaartverkoop voor een groot strandfeest uit de hand liep. Er ontstonden ongeregeldheden omdat er 3.500 kaarten teveel waren verkocht. 

De burgemeester hoopt dat deze maatregelen helpen om een einde te maken aan dit soort praktijken, die de veiligheid op het strand in gevaar brengen. “Ik heb dit op basis van de rapportage van de politie besloten, om de orde op het strand goed te kunnen handhaven.”

Daarnaast wil Schneiders ook de organisatoren van strandfeesten kunnen aanpakken bij ongeregeldheden, zegt hij in Radio EenVandaag. De burgemeester geeft aan dat hij vaak met eigenaren van strandpaviljoens om de tafel zit en afspraken maakt, maar met organisatoren gebeurt dat niet. "Dat zou wel moeten", aldus Schneiders. 

In Radio EenVandaag een gesprek met burgemeester Bernt Schneider van Bloemendaal en Jacko Roest, uitbater van strandpaviljoenen in Hoek van Holland. Roest heeft veel ervaring met organiseren van dit soort grote standfeesten. 

Vragen? Stel ze!

Heb je nog vragen of wil je reageren? Stuur ons dan hier een berichtje in onze chat. Elke donderdag vertellen we in de Doe mee-nieuwsbrief wat we met alle reacties doen. Wil je die in je mail? Meld je dan hier aan.