Het gedoogbeleid is failliet en moet compleet op de schop. Dat advies van de Vereniging Nederlandse Gemeenten werd gisteren in onze uitzending toegelicht door burgemeester Bernt Schneiders van Haarlem.

Het rapport is een poging om de veelbesproken achterdeur van de coffeeshop te reguleren. Maar die achterdeur is bij veel coffeeshops allang een tussendeur. 

Coffeeshops willen af van het gedoe met die illegale leveranciers en doen zaken met een mannetje die dat voor hen doet: ze hebben dus het dus uitbesteed, betalen iets meer, maar zijn van de ellende af.

Dat stelt Nicole Maalsté in haar onlangs verschenen boek ‘de wietindustrie’. Ze volgt het cannabisbeleid al 25 jaar. Maalsté reageert ook op een reportage uit Deurne waarin twee growshop-ondernemers uitleggen wat de gevolgen zijn van het growshopverbod van 1 maart.

Vragen? Stel ze!

Heb je nog vragen of wil je reageren? Stuur ons dan hier een berichtje in onze chat. Elke donderdag vertellen we in de Doe mee-nieuwsbrief wat we met alle reacties doen. Wil je die in je mail? Meld je dan hier aan.