Maaltijdbezorger Deliveroo krijgt twee dagvaardingen van hun werknemers. Ze willen een verbetering van de werkomstandigheden en spannen daarom samen met vakbond FNV een rechtszaak aan.

De rechtszaak is het gevolg van onvrede bij de fietskoeriers over de beslissing van Deliveroo om alleen nog maar met zelfstandigen te gaan werken in plaats van mensen in loondienst. De fietskoeriers, die nu als zzp’ers werken, krijgen hierdoor niet meer per uur, maar per geplaatste bestelling betaald.

Kijk en lees ook: 

Deliveroo laat via een woordvoerder weten verrast te zijn door de stap naar de rechter. "In onze beleving hadden we vorige week een zeer constructieve ontmoeting met FNV", zegt de woordvoerder van Deliveroo. "Deliveroo biedt bezorgers een bijbaan op zelfstandige basis, omdat dit de mogelijkheid biedt om flexibel te werken." 

De rechten van de werknemers

De koeriers die het niet eens zijn met de maatregel hebben zich binnen het FNV verenigd onder de naam ‘Riders Union’. Yorick Bleijenberg (23) voegde zich bij de bond en heeft de rechtszaak ook besproken. “Op de momenten dat er geen bestellingen geplaatst worden, kan het loon van de werknemer dalen tot onder het minimumloon”, legt Bleijenberg uit. Dat vindt hij niet kunnen. “Het doel van onder andere de rechtszaak is het beschermen van de rechten van de werknemers.”

Een van die rechten is zekerheid, vindt hij. De werknemers weten nu niet meer hoe veel ze per uur zullen verdienen en doordat de bezorgers nu als zzp’ers werken, bouwen ze geen pensioen meer op en moeten zij zelf zorgen voor de verzekeringen. “Het risico moet terug naar waar het hoort: het bedrijf”, zegt Bleijenberg.

Deliveroo biedt sinds mei een deel van de verzekering aan. "Wij willen onze bezorgers, naast flexibiliteit, ook zekerheid bieden. Daarom krijgen ze gratis een uitgebreide verzekering", laat de woordvoerder van Deliveroo weten. Bleijenberg vindt het een positieve stap. “Maar het is geen oplossing”.

‘Flexibiliteit kan ook in loondienst’

Voor zowel de werknemer als de werkgever is flexibiliteit belangrijk. Volgens Deliveroo wordt die flexibiliteit bereikt door middel van zzp’ers, maar Bleijenberg heeft een andere mening: “Flexibiliteit kan ook gewoon in loondienst. Het is opgenomen in de wet dat uitbetaling per stuk ook in loondienst kan”.

Deliveroo laat weten wel te willen samenwerken met de vakbonden en overheid. Bleijenberg hoopt ook dat er iets uit de rechtszaak komt, maar hij is bang dat het Engelse thuisbezorgbedrijf er niets mee wil gaan doen. “Dit is voor hen de goedkoopste manier en ik denk niet dat ze dat snel zullen veranderen”. 

 

Vragen? Stel ze!

Heb je nog vragen of wil je reageren? Stuur ons dan hier een berichtje in onze chat. Elke donderdag vertellen we in de Doe mee-nieuwsbrief wat we met alle reacties doen. Wil je die in je mail? Meld je dan hier aan.