Al dagen roept Trump dat hij één van de beste presidenten ooit is. Maar nu staat hij dan ook echt officieel bovenaan: geen regering heeft meer bereikt in de eerste 90 dagen dan de zijne. Althans, dat zegt hij zelf. Pres. Trump: "No administration has accomplished more in the first 90 days." https://t.co/EPyhwSEVq4 pic.twitter.com/J17I2SUAlR— This Week (@ThisWeekABC) 18 april 2017 

Amerika-kenners Willem Post en Jelte Olthof geloven er niks van. Sinds jaar en dag is hét ijkpunt president Franklin Delano Roosevelt (1933-1945). Die wist in zijn eerste honderd dagen een recordaantal wetten door te voeren én vaardige ongekende aantallen presidentiële decreten uit. Sindsdien heeft geen president daaraan kunnen tippen, vertelt Olthof. Wel slaagt Trump er als geen ander in om herkenbaar te zijn voor gewone Amerikanen, volgens Post. De politieke cultuur heeft hij wel meesterlijk veranderd.

Dat vindt ook Trump-auteur en voorstander Hajo Smit. Sterker nog, hij is het helemaal eens met Trumps eigenbeeld. Zijn Trump top-3 somde hij voor ons op.

Vragen? Stel ze!

Heb je nog vragen of wil je reageren? Stuur ons dan hier een berichtje in onze chat. Elke donderdag vertellen we in de Doe mee-nieuwsbrief wat we met alle reacties doen. Wil je die in je mail? Meld je dan hier aan.