Hij is de bekendste strafpleiter van ons land. En nu zit hij zelf in de beklaagdenbank. Advocaat Bram Moszkowicz hangt een schorsing van een half jaar boven het hoofd. Zijn eigen vakbroeders hebben hem voor de tuchtrechter gesleept.

Ze vinden dat Moszkowicz zich niet aan de regels voor een goede advocaat houdt. Zo volgt hij verplichte bijscholingscursussen niet, laat hij cliënten grote sommen contant geld betalen zonder een kwitantie af te geven en stuurt hij vervangers naar zittingen.

Moszkowicz erkent een aantal tekortkomingen, maar vermoedt een vendetta tegen hem omdat hij in het proces Wilders ‘op een aantal lange tenen heeft getrapt.’ Het is duidelijk dat de bezwaren tegen Moszkowicz de meest serieuze bedreiging ooit vormen voor het voortbestaan van zijn advocatenpraktijk.

Ook als de Raad van Discipline de befaamde advocaat volgende week dinsdag niet straft en volledig in het gelijk stelt blijft de vraag: waarom heeft Bram Moszkowicz het zover laten komen dat hij nu zelf in de beklaagdenbank zit? EenVandaag spreekt onder meer met de advocaat die namens een ex-cliënt een klacht tegen hem indiende, met bevriend advocaat Gerard Spong en met de rechtbankverslaggever die Moszkowicz al meer dan twintig jaar volgt.

Vragen? Stel ze!

Heb je nog vragen of wil je reageren? Stuur ons dan hier een berichtje in onze chat. Elke donderdag vertellen we in de Doe mee-nieuwsbrief wat we met alle reacties doen. Wil je die in je mail? Meld je dan hier aan.