Ruim een anderhalf jaar nadat strafpleiter Bram Moszkowicz als advocaat werd geschrapt, moet opnieuw een telg uit de advocatenfamilie het vak verlaten. De tuchtrechter in Amsterdam schrapt broer David Moszkowicz van het tableau. Wat is er aan de hand met het beroemde advocatengeslacht?

David Moszkowicz heeft volgens de tuchtrechter tegenstrijdige belangen behartigd door in een zaak zowel de nabestaanden van een moord als de dader te hebben bijgestaan. Volgens de Raad van Discpline staat dit niet op zichzelf: “Verweerder is reeds vele malen tuchtrechtelijk veroordeeld waarbij aan verweerder herhaaldelijke voorwaardelijke en onvoorwaardelijke schorsingen zijn opgelegd.” Hij heeft onvoldoende lering getrokken en mag daarom niet meer als advocaat optreden. De advocaat gaat in beroep tegen de uitspraak, die nog niet onherroepelijk is. 

In opspraak

David Moszkowicz is de derde advocaat uit de pleitersfamilie die in opspraak komt. Eerder werd Bram Moszkowicz geschrapt. Hij kwam daarna nog verschillende malen in opspraak. Onlangs nog toen bekend werd dat Bram’s bezittingen mogelijk geveild zouden worden. Een andere broer, Robert, liet zichzelf negen jaar geleden schrappen van het tableau. Max jr., broer van, houdt nog wel kantoor als advocaat. Yehudi Moszkowicz, zoon van Robert, heeft een praktijk in Utrecht. 

Keert men zich tegen de familie? Of blijkt het geslacht toch niet zo feilloos als men jaren dacht? In EenVandaag: misdaadjournalist en schrijver van het boek ‘Het geheim van Bram Moszkowicz’ Harry Lensink, strafpleiter Gerard Spong die met zowel Max sr. Moszkowicz als Bram Moszkowicz in de rechtszaal stond en broer Robert Moszkowicz

Download