Na drie dagen wachten kreeg Herman Bergsma vanochtend toestemming om naar Sichuan te gaan. Hij is de eerste hulpverlener van het Nederlandse Rode Kruis die het door aardbeving getroffen gebied in China binnen mag. Hij moest vanwege zijn Nederlandse identiteit van de Chinese overheid in Beijing blijven, terwijl Chinese collega’s van het Rode Kruis wél het rampgebied binnen mochten. EénVandaag spreekt Bergsma bij zijn aankomst in het rampgebied. Staat de Chinese overheid wel open voor buitenlandse hulp?

Volgens de Chinese autoriteiten zijn 400 dammen beschadigd door de aardbeving. Men doet er nu alles aan om de dammen veilig te stellen.Het dodental blijft ondertussen stijgen: Het officiële dodental van de aardbeving in de Chinese provincie Sichuan is tot boven de 19.500 gestegen. Dit hebben de Chinese staatsmedia vandaag gemeld. Eerder spraken de autoriteiten van ruim 15.000 slachtoffers door de aardbeving. De Chinese autoriteiten vrezen dat het dodental van de aardbeving in de Chinese provincie Sichuan zal stijgen tot boven de 50.000. Dat meldde de officiële spreekbuis van de regering, het Chinese persbureau Xinhua, woensdag.

Vragen? Stel ze!

Heb je nog vragen of wil je reageren? Stuur ons dan hier een berichtje in onze chat. Elke donderdag vertellen we in de Doe mee-nieuwsbrief wat we met alle reacties doen. Wil je die in je mail? Meld je dan hier aan.