O.a.: Tweede Kamer debatteert na Lili en Howick over kortere asielprocedures * Meerderheid voor oprichting draagmoederbank om wensouders te helpen

Tweede Kamer debatteert na Lili en Howick over kortere asielprocedures. Veel Tweede Kamerleden willen kortere asielprocedures. Dat willen ze al heel lang, maar al jaren lukt het niet. Na de tumultueuze ontknoping, in de zaak rond de twee Armeense tieners Lili en Howick van afgelopen weekend, is deze discussie weer opgelaaid. * Meerderheid voor oprichting draagmoederbank om wensouders te helpen. In Nederland is commercieel draagmoederschap nu verboden. Ook het plaatsen van een oproep voor onbekenden is strafbaar. Wensouders mogen alléén een draagmoeder zoeken in hun eigen omgeving. Roel Schats, hoofd voortplantingsgeneeskunde van het VU medisch centrum, pleit voor de oprichting van een niet-commerciële draagmoederbank zoals die ook al in Engeland bestaat. Vraag en aanbod komen hier op een gecontroleerde manier bij elkaar. * Windmolen-extremisten maken zich schuldig aan intimidatie en aanslagen. Het verzet tegen twee grote windmolenparken in het noorden van het land heeft 'buitenwettelijke vormen' aangenomen, zegt de veiligheidsdienst NCTV. Bedreiging, intimidatie en zelfs brandstichting: tegenstanders lijken geradicaliseerd. Het Openbaar Ministerie in Noord Nederland zet alles op alles om deze extremisten te stoppen. * Internationaal succes Glennis Grace: 'Haar soulgeluid spreekt Amerika aan'. De Nederlandse zangeres Glennis Grace blies de jury van America's Got Talent omver met haar optreden in de halve finale. Niet alleen de jury van de talentenjacht is positief over Grace, ook de Amerikaanse kijkers lopen met haar weg. 'Ze heeft veel power en kan heel goed hoge noten zingen. Dat kan niet iedereen', zegt zangcoach Esther Hart.

Vragen? Stel ze!

Heb je nog vragen of wil je reageren? Stuur ons dan hier een berichtje in onze chat. Elke donderdag vertellen we in de Doe mee-nieuwsbrief wat we met alle reacties doen. Wil je die in je mail? Meld je dan hier aan.