We zijn bijna aan het einde van het jaar. Dat betekent dus ook vooruit kijken naar het nieuwe jaar. Wat worden de trends die het in 2019 helemaal gaan maken?

De New York Post zet alvast op een rijtje waar wij komend jaar állemaal mee bezig zullen zijn. Hieronder vind je de drie belangrijkste trends.

Inklaptelefoons komen terug

Ken je ze nog: telefoons die je open moest klappen om mee te kunnen bellen? Die maken een comeback, maar dan wel in een geheel nieuwe smartphone-versie.

De inklaptelefoon anno 2019 is een opvouwbare telefoon, waardoor je het glas van het scherm beschermt.

Meerdere korte trips, geen lange vakantie

Vier weken op de camping in Frankrijk kan echt niet meer in 2019. De nieuwe trend zal zijn om vaker verschillende korte tripjes te maken. Meer dan 53 procent van de reizigers is van plan om dit volgend jaar te doen, blijkt uit een onderzoek door Booking.com.

Volgens de woordvoerder van dat bedrijf heeft dat te maken met sociale media: "Mensen scheppen daar liever op over wat ze doen dan over wat ze hebben."

Superkorte tv-programma's

We kijken steeds vaker televisie op onze smartphone, in de trein of in de rij voor de kassa. Omdat we daardoor minder onze aandacht voor langere tijd vast kunnen houden en op andere plekken televisie kijken, gaan we ook een andere soort tv krijgen in 2019. Er worden namelijk superkorte programma's gemaakt met afleveringen van 2 tot 7 minuten, voorspelt Daniel Pink, schrijver van 'When: The Scientific Secrets of Perfect Timing'.

Sowieso zal het ouderwets tv-kijken een dieptepunt bereiken. Voor het eerst zullen meer dan de helft van alle volwassen Amerikanen tussen de 22 en 45 jaar niet meer naarlineaire televisie kijken.

Vragen? Stel ze!

Heb je nog vragen of wil je reageren? Stuur ons dan hier een berichtje in onze chat. Elke donderdag vertellen we in de Doe mee-nieuwsbrief wat we met alle reacties doen. Wil je die in je mail? Meld je dan hier aan.