Iedereen die een beetje de Olympische Spelen volgt heeft het wel gezien: de kleine knuffels die Olympische winnaars krijgen na de wedstrijd. Time Magazine legt het verhaal uit achter deze knuffels. Waar bij de Zomerspelen winnaars meteen hun medaille kregen, wordt dat moment nu bewaard voor een ceremonie in de avond met alle winnaars van de dag tegelijk. Daar is dan ook veel meer publiek bij aanwezig dan na de wedstrijd.

Omdat de Zomerspelen veel meer wedstrijden kent, kan dat niet. Maar om de winteratleten niet helemaal met lege handen achter te laten na een overwinning is er een kleine cermonie, zonder medailles, maar met een uitreiking van een kleine knuffelversie van de mascotte van deze spelen: een witte tijger. Hij heet Soohorang, van het woord “sooho”, dat bescherming betekent en van “ho-rang-i” dat staat voor tijger. 

De tijger is een belangrijk figuur in de Koreaanse cultuur. Daarom was bij de Spelen in Seoul in 1988 de gewone tijger al mascotte.

Vragen? Stel ze!

Heb je nog vragen of wil je reageren? Stuur ons dan hier een berichtje in onze chat. Elke donderdag vertellen we in de Doe mee-nieuwsbrief wat we met alle reacties doen. Wil je die in je mail? Meld je dan hier aan.