Voetbal-analist Johan Derksen heeft de gemoederen weer eens opgeschud. Gisteravond deed hij bij het RTL programma Voetbal Inside de volgende oproerende uitspraken.

Derksen reageerde op een column van AD-columnist Hugo Borst. Die schreef gisteren over de volgens hem soms moeilijke relatie tussen voetbalcoaches en Marokkaanse spelers.

De uitspraken van Derksen zorgen voor verontwaardigde reacties. Farid Azarkan, woordvoerder van Samenwerkingsverband Marokkaanse Nederlanders, twittert:

SMN verstuurt vervolgens een persbericht. Ze stellen dat zijn uitspraken aanzetten tot discriminatie: 'Het SMN eist excuses van Derksen en de directie van RTL Nederland. Daarnaast overweegt het SMN om aangifte te doen en het OM te laten onderzoeken of deze uitspraken vervolgd kunnen worden.'

De KNVB noemt de uitspraken van Derksen in een reactie totaal ongenuanceerd en zegt dat hij geen enkele aanleiding heeft om dit nu te roepen. Ook stellen ze niet op alle uitspraken van Derksen te willen reageren want dan zouden ze de hele week bezig zijn.

Maar de bekende Nederlands-Marokkaanse straatvoetballer Soufiane Touzani zegt dat Derksen deels een punt heeft.

Waar gaat het over vandaag op internet en sociale media, in de kranten en op radio en tv? EenVandaag selecteert elke werkdag uit die stroom feiten, beelden en meningen de belangrijkste Nieuwstrend.  

Vragen? Stel ze!

Heb je nog vragen of wil je reageren? Stuur ons dan hier een berichtje in onze chat. Elke donderdag vertellen we in de Doe mee-nieuwsbrief wat we met alle reacties doen. Wil je die in je mail? Meld je dan hier aan.