Dennis Verweijen krijgt op 35-jarige leeftijd de diagnose acute myeloïde leukemie. Een ernstige bloedziekte die zijn leven ingrijpend verandert. Alleen een stamceldonor kan hem helpen bij genezing. Maar Dennis blijkt té uniek en de match blijft uit.

De Optimist: Dennis Verweijen

Hij besluit om niet bij de pakken neer te gaan zitten, maar ondanks zijn ziekte zijn dromen na te jagen. Hij gaat trouwen, krijgt een kindje en schrijft een boek. En nog steeds is hij niet klaar met dromen; er is een tweede kindje op komst! Natuurlijk wil hij ook graag bij die geboorte zijn.

Dennis Verweijen is vandaag onze Optimist. Hij wil iedereen mee geven dat je nooit te ziek bent om te dromen en ze ook altijd moet proberen te verwezenlijken.

Dennis schreef het boek Papa’s bloed, nooit te ziek om te dromen. Dit ligt nu in de boekhandel. De opbrengst gaat naar Stichting Matchis, het Nederlands centrum voor stamceldonoren.

Meer optimisme nodig? Alle Optimisten zijn HIER terug te vinden.

Vragen? Stel ze!

Heb je nog vragen of wil je reageren? Stuur ons dan hier een berichtje in onze chat. Elke donderdag vertellen we in de Doe mee-nieuwsbrief wat we met alle reacties doen. Wil je die in je mail? Meld je dan hier aan.