Cabaretier Jasper van Kuijk groeide op in Julianadorp, gemeente Den Helder. Zoals zo veel jongeren trok hij weg om te studeren en werken. Nu, een aantal jaren en kinderen later woont hij er nog steeds niet. Maar hij komt er graag en dat wil hij ook graag zo houden. In een column voor EenVandaag legt hij precies uit waarom u er ook eens heen moet gaan… of juist niet.

"Als je op de vraag waar je bent opgegroeid antwoord met ‘Den Helder’, dan kun je meestal rekenen op een wat meewarige blik. Alsof je anno 2018 nog steeds in een Lada rijdt en daar bovenop net de diagnose terminale cholera hebt gekregen", zo stelt Jasper van Kuijk in zijn column. "Als Donald Trump Den Helder had gekend had hij het waarschijnlijk een shithole city genoemd."

De column van Jasper van Kuijk over Den Helder

Ondanks het beeld dat veel buitenstaanders van de stad hebben, houdt Jasper van Den Helder. Hij zou een prima verkooppraatje voor het strand en het mooi opgeknapte marine-terrein kunnen houden. Maar hij doet het niet, want het is zijn Den Helder. En dat moet vooral zo blijven. "Blijf hier in godsnaam weg!"

Vragen? Stel ze!

Heb je nog vragen of wil je reageren? Stuur ons dan hier een berichtje in onze chat. Elke donderdag vertellen we in de Doe mee-nieuwsbrief wat we met alle reacties doen. Wil je die in je mail? Meld je dan hier aan.