Het presidentsdebat van vannacht in de VS is het meest besproken onderwerp op social media. En dan gaat het op Twitter vooral niet over de inhoud maar over alle dingen er omheen. Op werkelijk alles wordt gelet.

Een van de meest besproken onderdelen uit het debat is het moment dat er een vlieg op Hillary’s voorhoofd landt. Zelfs deze ogenschijnlijke futiliteit wordt meteen geanalyseerd in de Amerikaanse media. CBS duidt het moment als volgt:

‘In de symboliek van native americans betekent de aanwezigheid van een vlieg dat je je emoties moet beheersen zodat je snel kunt handelen in onaangename situaties’.

En dát wordt dan door CBS in één adem gelinkt aan de meest onaangename situatie van het debat voor Hillary: de verwijzing van Donald Trump naar het vrouwonvriendelijke gedrag van haar man Bill Clinton. Dit zei hij daarover, terwijl de camera op Bill gericht werd.

Gelukkig was er aan het eind van het hele debat een zwevende kiezer die wat inhoud aan wilde brengen. Kenneth Bone, oftewel Ken Bone, mocht een vraag stellen. Dat was deze inhoudelijke vraag over het energiebeleid:

Helaas luisterde niemand naar zijn vraag. Iedereen keek naar het uiterlijk van deze Amerikaanse huisvader. Een rode gebreide trui, een bril, een snor, een wat gedrongen postuur. Aan het einde van het debat stond hij meteen op van zijn stoel om een foto te maken met zijn wegwerpcamera. Voer voor Twitter dus.

Kleine greep uit de vele tweets:

 “Kenneth Bone, fashion icon, en wegwerpcamera gebruiker.”

 “Ken Bone lijkt op de menselijke versie van een warme knuffel”

Mensen willen niet Clinton of Trump for President, maar Ken Bone. Er was zelfs iemand die ‘Ken Bone’ op een stuk karton heeft gestift om die bij de nabeschouwing op CNN in beeld te kunnen laten zien.

De meest gedeelde kritiek op social media dit weekend is toch wel het filmpje waarin acteur Robert DeNiro Donald Trump tot op de grond toe afkraakt.

Vragen? Stel ze!

Heb je nog vragen of wil je reageren? Stuur ons dan hier een berichtje in onze chat. Elke donderdag vertellen we in de Doe mee-nieuwsbrief wat we met alle reacties doen. Wil je die in je mail? Meld je dan hier aan.