Het debat tussen Hillary Clinton en Donald Trump van vannacht is het meest betwitterde debat ooit. Hoeveel tweets er exact zijn verstuurd over de tweestrijd is niet bekend. Maar Twitter maakte bekend dat het er meer zijn dan bij het eerste presidentsdebat in 2012. Toen werden er 10,3 miljoen tweets over verstuurd.

Eén van de meest besproken onderwerpen op Twitter uit het debat ging over een ontkenning van Donald Trump. Hij zou gezegd hebben dat de klimaatverandering een hoax is, gecreëerd door de Chinezen om de Amerikaanse industrie kapot te maken. Clinton wees hem hierop, maar Trump ontkende de uitspraak gedaan te hebben.

Maar hij twitterde het zelf in 2012 en die tweet werd dus veel gedeeld. Ook werd er getwitterd dat de tweet tijdens het debat ineens verwjderd zou zijn, wat suggereert dat Trumps campagneteam live tijdens het debat oude onwelgevallige tweets zou deleten. Maar al snel bleek dat weer een hoax te zijn.

Vragen? Stel ze!

Heb je nog vragen of wil je reageren? Stuur ons dan hier een berichtje in onze chat. Elke donderdag vertellen we in de Doe mee-nieuwsbrief wat we met alle reacties doen. Wil je die in je mail? Meld je dan hier aan.