Donald Trump kreeg dan wel alle media over zich heen deze week vanwege vrouwonvriendelijke uitspraken, maar uit nieuw onderzoek blijkt dat eekhoorns nog veel onvriendelijker zijn

Uit onderzoek van de Northern Arizona University blijkt dat bij eekhoornstelletje het mannetje helemaal niks doet. Alles, maar dan ook werkelijk alles, laten ze het vrouwtje doen. En niet zonder gevolgen. Want het onderzoek werd gedaan om erachter te komen waarom er meer mannetjes dan vrouwtjes worden opgegeten door roofdieren.

Vijftig eekhoorns werden twee jaar lang uitgerust met bewegingssensoren. En daaruit bleek dat vrouwtjeseekhoorns veel meer werk verzetten: zorgdragen voor de kleintjes, voedsel zoeken en verstoppen, het wordt voor het overgrote deel door de vrouwen gedaan. Toch zijn de mannen meer buitenshuis dan de vrouwen, wat ze dan kwetsbaarder maakt voor roofdieraanvallen. Wat ze echter doen als ze buiten zijn is de onderzoekers compleet onduidelijk. Waarschijnlijk in de zon liggen en chillen, schrijven ze in hun rapport.

Vragen? Stel ze!

Heb je nog vragen of wil je reageren? Stuur ons dan hier een berichtje in onze chat. Elke donderdag vertellen we in de Doe mee-nieuwsbrief wat we met alle reacties doen. Wil je die in je mail? Meld je dan hier aan.