De ophef rondom zijn vertrekpremie bij de ANWB en een verkeerd uitgelegde opmerking over Marokkaanse taxichauffeurs uit 2010 doen Guido van Woerkom vorig jaar besluiten zich terug te trekken als Nationale Ombudsman, amper twee weken na zijn benoeming. door de Tweede Kamer.

Beschadigd en ook geschrokken van de mediastorm die rondom zijn persoon is ontstaan wacht Van Woerkom de afgelopen maanden in de luwte op het moment dat ‘de samenleving klaar met hem is op internet en social media’. 

In april van dit jaar komt een eerste kering van het tij, als Van Woerkom wordt benoemd als Officier in de Orde van Oranje Nassau en een lintje krijgt. Vandaag varen we met hem over de Rijn in zijn sloep, leert hij verslaggever Mark de Bruijn hoe je moet barbecuen en vertelt hij over zijn plannen in Overijssel en Gelderland als nieuwe voorzitter van de Ontwikkelingsmaatschappij Oost.

Deze zomer gaat EenVandaag op bezoek bij mensen die een bewogen jaar achter de rug hebben. Onze verslaggevers gaan op pad met een zak kolen, proviand en stof voor een goed gesprek: de EenVandaag Zomer BBQ.

Vragen? Stel ze!

Heb je nog vragen of wil je reageren? Stuur ons dan hier een berichtje in onze chat. Elke donderdag vertellen we in de Doe mee-nieuwsbrief wat we met alle reacties doen. Wil je die in je mail? Meld je dan hier aan.