Spullen willen weggooien maar niet weten hoe? De Japanse Marie Kondo heeft een opruimmethode ontwikkeld, die in korte tijd wereldwijde navolging heeft gekregen en zorgt voor opgeruimde huizen en dito geesten.

Want, een opgeruimd huis zorgt voor een opgeruimde geest. Zeker, zo beweert Kondo, als je het doet op haar speciale manier. 

EenVandaag spreekt exclusief met Marie Kondo in New York. Over waarom je je sokken niet in bolletjes in een la moet bewaren. En je je alleen moet omringen met spullen die je ‘joy sparken’.

Met opruimexpert Ingeborg Koot, die elementen van de methode-Kondo met succes toepast in de overvolle huizen van vele Nederlanders, spitten we de kasten van Elisabeth van Willigenburg-van Dijl door. En schrijfster Elsbeth Teeling, al langer fan van de Kondo-methode, toont ons hoe het is, leven in een opgeruimd huis, met sokken die op vakantie zijn en een opgeruimde geest. 

Vragen? Stel ze!

Heb je nog vragen of wil je reageren? Stuur ons dan hier een berichtje in onze chat. Elke donderdag vertellen we in de Doe mee-nieuwsbrief wat we met alle reacties doen. Wil je die in je mail? Meld je dan hier aan.