Edwin de Roy van Zuydewijn krijgt zijn spullen terug. Zijn ex-vrouw, prinses Margarita de Bourbon de Parme legde ruim drie jaar beslag op de persoonlijke bezittingen van De Roy van Zuydewijn. Margarita claimde al die tijd dat de inboedel alleen aan haar toebehoorde. Hij kan nu waarschijnlijk zelfs zijn hond Paco terugkrijgen, zo stelt hij in het televisieprogramma EenVandaag.

Nu heeft de rechter in een schikking bepaald dat de inboedel ook voor een deel van De Roy van Zuydewijn is. Dat betekent dat hij binnenkort zijn geld en zijn spullen kan ophalen. De rechter besloot dat de beslaglegging van de inboedel van De Roy door zijn ex-vrouw onrechtmatig is geweest en dat de onkosten die gemaakt zijn volledig op rekening van Margarita komen te staan, aldus De Roy van Zuydewijn.Vanavond in EénVandaag vertelt Edwin de Roy van Zuydewijn dat het voelt alsof hij weer een beetje ''gerehabiliteerd' is. Hij kan nu waarschijnlijk zelfs zijn hond Paco terugkrijgen. De strijd van De Roy is niet alleen aan zijn ex-vrouw gericht. Dagblad de Telegraaf wordt het volgende doelwit. Vorig jaar schreef de krant dat De Roy Margarita zou hebben kaalgeplukt. "De Telegraaf heeft gelogen", aldus De Roy. Zijn volgende stap is dan ook de Telegraaf voor de rechter slepen. "Er zijn zo'n 130 smadelijke en lasterlijke artikelen over mij in die krant verschenen. Ze zullen met de billen bloot moeten" .Met de uitspraak brengt De Roy een gevoelige slag toe in de strijd met zijn ex-vrouw. Jarenlang kon De Roy naar eigen zeggen niets anders dan leven van giften van familie en vrienden. Hij had geen spullen en kon geen geld opnemen. "Nu kan ze de dans niet meer ontspringen, we moeten eindelijk met elkaar om tafel".

Vragen? Stel ze!

Heb je nog vragen of wil je reageren? Stuur ons dan hier een berichtje in onze chat. Elke donderdag vertellen we in de Doe mee-nieuwsbrief wat we met alle reacties doen. Wil je die in je mail? Meld je dan hier aan.