Nooit eerder registreerde de camera zo dicht op de huid de ondergang van een politicus. Ooit gold Anthony Weiner als een veelbelovende Amerikaanse politicus, maar zijn carrière ontspoorde hopeloos. 

Anthony Weiner kwam in 2011 in opspraak vanwege ‘sexting’ - hij stuurde seksueel getinte foto’s via sociale media naar vrouwen. Dat leidde tot zijn aftreden als congreslid. Een cameraploeg mocht meelopen toen hij twee jaar later zijn comeback maakte. Hij was namelijk een van de kandidaten voor het burgemeesterschap van New York. 

De film had zijn zegetocht in beeld moeten brengen, maar het liep anders. Opnieuw komt hij in opspraak door seksueel expliciete foto’s naar vrouwen te sturen. Het wordt zijn ondergang. En de camera registreert dat meedogenloos. 

In de documentaire ‘Weiner’ is een belangrijke rol weggelegd voor zijn vrouw Huma Abedin, een belangrijke adviseur van de Democratische presidentskandidaat Hillary Clinton. Zij maakte deze week bekend dat zij gaat scheiden van Weiner, omdat hij opnieuw in de fout ging. Correspondent Michiel Vos vertelt waar het mis ging met het politieke wonderkind met een zelfdestructief karakter. 

Weiner draait vanaf 29 september in de Nederlandse bioscopen. Bekijk hieronder de trailer:

Vragen? Stel ze!

Heb je nog vragen of wil je reageren? Stuur ons dan hier een berichtje in onze chat. Elke donderdag vertellen we in de Doe mee-nieuwsbrief wat we met alle reacties doen. Wil je die in je mail? Meld je dan hier aan.