Veel mensen praten over de verkiezingsbeloftes van Donald Trump die ze loze beloftes noemen, maar hoe zit het eigenlijk met de beloftes die mensen deden over wat ze zouden doen als Donald Trump de presidentsverkiezingen zou winnen?

Sommigen gingen wel heel ver. Zo beloofden minstens 237 twitteraars zelfmoord te plegen. Arnon Grunberg was wat ingetogener en bood in zijn column duizend lezers van de Volkskrant een glas wijn of wodka aan. Journalist Harald Doornbos zou alle Amerikaspecialisten op twitter gaan ontvolgen.

De meeste Amerikaanse beroemdheden beloofden te zullen emigreren: acteur Bryan Cranston en actrice Lena Dunham zeiden naar Canada te zullen gaan. Barbra Streisand zou naar Australië of Canada verhuizen. Whoopi Goldberg zei ook te emigreren maar wist nog niet naar welk land. Cher verhuist naar Jupiter. Jon Stewart heeft ook gezegd een andere planeet te overwegen. En Amy Schumer zou verhuizen naar Spanje.

Meerdere mensen beloofden hele rare dingen op te eten: Arend Jan Boekestein beloofde zijn hoed op te eten. Rick Nieman gaat zijn cowboy-boots opeten. Eva Jinek beloofde de telefoon op te eten van een Volkskrant journalist. Noah Shachtman, executive editor van The Daily Beast eet elke schoen in de kast van zijn vrouw op, inclusief de laarzen en Oliver Stone eet zijn poloshirt op.

Vragen? Stel ze!

Heb je nog vragen of wil je reageren? Stuur ons dan hier een berichtje in onze chat. Elke donderdag vertellen we in de Doe mee-nieuwsbrief wat we met alle reacties doen. Wil je die in je mail? Meld je dan hier aan.