Zorgboerin Attsje de Vries is blij dat de verkiezingen voor de deur staan. Ze heeft erg veel last gehad van het beleid van staatssecretaris Martin van Rijn. “Het waren rampjaren.”

Maar zorgondernemer Jos de Blok noemt zijn werkwijze juist een prestatie van formaat. Van Rijn gaf de wijkverpleegkundige volgens hem de stevige positie die ze verdient. Wijkverpleegkundigen kunnen nu zelf bepalen hoeveel zorg nodig is en de zorgverzekeraar moet dit vergoeden.

Er zijn maar weinig bewindspersonen in dit kabinet die zoveel het nieuws haalde als zorgstaatssecretaris Martin van Rijn. Hij overleefde een motie van wantrouwen en had het ene na het andere heikele Kamerdebat. Maar Van Rijn haalde wel de eindstreep. 

EenVandaag maakt vanavond de balans van zijn regeerperiode op met Attsje de Vries, Jos de Blok en Laurent de Vries, bestuurder van ouderenzorginstelling Viattence. 

Vragen? Stel ze!

Heb je nog vragen of wil je reageren? Stuur ons dan hier een berichtje in onze chat. Elke donderdag vertellen we in de Doe mee-nieuwsbrief wat we met alle reacties doen. Wil je die in je mail? Meld je dan hier aan.