De Britse popzanger David Bowie is gisteren op 69-jarige leeftijd overleden aan de gevolgen van kanker. Dat heeft zijn familie bekendgemaakt. Hij leed al anderhalf jaar aan de ziekte.

De artiest werd in 1947 in Londen geboren als David Robert Jones. Hij brak begin jaren zeventig in Engeland als popzanger door, onder meer met het album The Rise and Fall of Ziggy Stardust. Vervolgens werd de rockartiest ook een popster in de VS met zijn hit Fame van het album Young Americans. In Nederland had Bowie vijf nummer 1-hits, waaronder Space Oddity en Golden Years.

In EenVandaag een gesprek met Toppop-presentator Ad Visser die Bowie meerdere malen ontmoette. Ook spreken we met Bowie coverband Echo Bowie

Op dit moment is in het Groninger Museum een Bowie-tentoonstelling te zien. Kijk hieronder een EenVandaag-item hierover terug:

Space Oddity:

Bowie bij Toppop: We can be heroes

Bowie bij Toppop: Rebel rebel

Vragen? Stel ze!

Heb je nog vragen of wil je reageren? Stuur ons dan hier een berichtje in onze chat. Elke donderdag vertellen we in de Doe mee-nieuwsbrief wat we met alle reacties doen. Wil je die in je mail? Meld je dan hier aan.