Op Social Media stromen de reacties op het overlijden van David Bowie binnen. 

De Britse premier David Cameron zegt: ik groeide op luisterend en kijkend naar het pop-genie David Bowie. Hij was de meester van dingen opnieuw uitvinden, en bleef het precies goed doen. Een groot verlies.

Een Britse nieuwslezer van Heart FM Radio ging overigens even de fout in vanmorgen toen ze deze beide Davids door elkaar haalde.

Kanye West laat weten:

Madonna:

Talented . Unique. Genius. Game Changer. The Man who Fell to Earth. Your Spirit Lives on Forever!

God twittert:

Nieuwslezer Jan de Hoop twittert:

Het management vraagt de familie van Bowie hun privacy te gunnen. Hoe en wanneer de uitvaart is, is niet bekend gemaakt.

Actie op Facebook voor reclamebord

Op Facebook is een actie gestart voor het behoud van een gevelreclamebord in Amsterdam. De eigenaren van ijssalon Monte Pelmo zijn de actie zelf gestart omdat de gemeente hun naar eigen zeggen in het vizier heeft. Hun gevelbord boven de winkel in de Tweede Anjeliersdwarsstraat, is in 1965 met trots is opgehangen door de ouders en grootouders van de huidige eigenaar. Maar nu zijn ze aangeschreven door de gemeente dat het bord in strijd is met de welstandswet uit 2013.

De eigenaar schrijft:

‘Het moet binnen 4 weken verwijderd worden! Wel betalen wij al sinds ik mij kan heugen Reklamebelasting voor dit bord en er staan 's zomers de toeristen er foto's van te maken en wij krijgen complimenten over onze gevel!

Ik begin zo langzamerhand genoeg te krijgen en word heel verdrietig van de Amsterdamse gemeente!

Liefs een treurige 3e generatie ijsmaker.’

Ze vragen mensen het Facebookbericht te liken en te delen als steunbetuiging. Eerder lag de salon al met de gemeente in de clinch over een prullenbak in de vorm van een ijsje.

Paus houdt toch van homo’s?

Houdt de paus dan toch van homo’s? Nou dat gaat misschien een beetje te ver, maar hij nuanceert wel enkele van zijn eerdere homo-onvriendelijke uitspraken in een boek dat morgen verschijnt. ‘Wie ben ik om te veroordelen’ als het gaat om homoseksuelen, zegt hij in het boek ‘De naam van God is genade’.

‘Mensen moeten niet alleen beoordeeld worden op hun seksuele identiteit’, zegt de paus tegen Andrea Tornielli die met de paus sprak voor het boek.

Maar wie denkt dat de paus homoseksualiteit goedkeurt, heeft het toch echt mis.

‘De Kerk veroordeelt de zonde wel, want ze moet de waarheid zeggen: dit is een zonde. Maar tegelijkertijd omhelst de Kerk de zondaar die zichzelf als zodanig erkent, ze haalt hem naar zich toe, vertelt hem over de eindeloze barmhartigheid van God.

Gadget scant nu je eten op vet en calorieën

Als je aan het afvallen bent is er vanaf nu een handige gadget op de markt die je eten scant op calorieën. Het heet DietSensor, is zo groot als een grote aansteker en is een Franse uitvinding. Het werkt als volgt: je zet de scan op het eten dat je wilt kopen en er wordt een soort infraroodscan gemaakt van de moleculen. Dus je zet hem niet op de streepjescode of de verpakking, maar je scant echt het eten zelf. Je ziet dus daadwerkeijk hoeveel calorieën en vetten er in het eten zitten (en dus ook of dit afwijkt van wat er op de verpakking staat). Via bluetooth en een app krijg je vervolgens de uitslag.

Let op: je kunt niet alles ermee scannen, alleen maar 1 voedselproduct per keer. Als je dus een sandwich wilt eten zul je alle ingrediënten apart moeten scannen (het brood en het beleg). De gadget kost 249 dollar.

Lammert op YouTube

Lammert de Bruin praat je elke werkdag bij over een trending topic.

Kijk hieronder en volg hier ons YouTube-kanaal.